Як обрати теплу підлогу і яка краще?

Якщо ви не знаєте, як вибрати теплу підлогу під плитку та інше фінішне оздоблення, прочитайте цю статтю. Електричний підігрів поверхонь має ряд переваг: рівномірний розподіл тепла, просте встановлення, енергоефективність та комфорт. Однак усі ці якості зможуть повністю проявитися лише при коректному виборі та правильному монтажі. Щоб зробити оптимальне придбання, потрібно детально розібратися, який варіант найкращий у кожному конкретному випадку. Зазвичай все це враховується ще при складанні проекту ремонтних чи будівельних робіт, щоб замовити будматеріали оптом – це набагато дешевше та значно спрощує процес робіт.

Коли ми вибираємо теплу підлогу, кінцеве рішення залежить від різних факторів, але спочатку потрібно розібратися, з яких варіантів можна робити вибір, і чим вони відрізняються один від одного.

Які бувають електричні теплі підлоги?

види електричних теплих підлог

Зазвичай, якщо використовують теплу підлогу як основне опалення, віддають перевагу пристроям з електричними нагрівальними елементами. Їх переваги виявляються насамперед у порівнянні з "водяним" аналогом:

  • можливість укладання без обмежень, під будь-яке фінішне покриття;
  • легко контролювати та регулювати температуру нагріву;
  • поверхня нагрівається дуже швидко;
  • немає ризику протікання.

Існують різні типи установок електрообігріву, і кожен має свої особливості. Іноді вони відіграють вирішальну роль у питанні, яку електричну теплу підлогу вибрати для використання в конкретних умовах.

Кабельна тепла підлога

кабельна тепла підлога

Даний тип є відрізок дроту, який прокладається по поверхні і нагрівається при підключенні електроживлення. Кабель для теплої підлоги може бути одножильний та двожильний. Перший варіант купується частіше для облаштування нежитлових приміщень. Другий же популярніший завдяки зручнішому монтажу, високої продуктивності, економічності та довговічності. Встановлюється ця тепла підлога у стяжку, оскільки вона потребує надійного захисту від механічних пошкоджень. Навантаження та ударний вплив для нього протипоказані. Якщо ви плануєте робити стяжку, цей тип може використовуватись без проблем. В іншому випадку він не зовсім зручний, оскільки потребує додаткових витрат та робіт. До того ж на кілька сантиметрів зменшується висота приміщення.

Матова тепла підлога

матова тепла підлога

У цій конструкції гріючі дроти поміщені на спеціальні нагрівальні мати - гнучку і тонку основу зі скловолокна або капрону. Вона створюється у вигляді сітки, яка закріплюється на поверхні, що несе, за допомогою липкого шару. Її установка значно полегшується в порівнянні з попереднім типом завдяки вже зробленому укладанню кабелю - він розташовується на маті з необхідним кроком, не потрібно нічого додатково розкладати та вимірювати.

Припустимо, ви хочете покласти теплу підлогу під плитку – який вибрати спосіб у такому разі? Більшість споживачів купує саме мати, оскільки укласти таку теплу підлогу під плитку можна без заливки стяжки. Вона надійно та без проблем фіксується у клейовому шарі. При цьому витрачається лише 1-2 см висоти. Популярність цих установок доведена купівельним попитом - у загальному обсязі продажів їхня частка сягає 50%.

Інфрачервона тепла підлога

інфрачервона тепла підлога

Визначаючись, яка тепла підлога краще під ламінат або паркет, можете сміливо зупинятися на ІЧ-плівці. Інфрачервона тепла підлога також монтується без заливки стяжки. Це порівняно новий вид обігрівального обладнання, яке поки не набуло широкого поширення серед українських споживачів, але має всі шанси для цього завдяки високим технічним показникам. Між двома шарами ультратонкої плівки розташовані вставки з карбону, що гріють, з'єднані між собою мідними шинами. До переваг даних моделей відносяться:

  • швидкість реакції зміну налаштувань;
  • економічність споживання електроенергії - на 10-20% менше за кабельний різновид;
  • максимальна рівномірність розподілу тепла по всій поверхні;
  • здатність створювати комфортний мікроклімат за лічені хвилини.

До мінусів можна віднести високу чутливість до вологості.

Які є виробники теплої підлоги?

виробники електро теплих підлог

Як вибрати бренд? Радимо звертати увагу не тільки на "розкрученість" імені, а й на відгуки покупців. Також враховуйте реальні якості товару у поєднанні з його вартістю. Нема чого переплачувати тільки за назву марки. Ми ж рекомендуємо продукцію наступних виробників:

  • WOKS - вітчизняний виробник "ПАТ Одескабель" випускає лінійку кабелів високої якості, що гріють. Продукція заводу високо оцінюється завдяки своїй надійності, безпеці та відповідності сучасним стандартам якості. Для виготовлення використовується високотехнологічне обладнання та імпортні матеріали. Гарантія – 20 років.
  • ARNOLD RAK - фахівці компанії на питання, що краще тепла підлога або батареї, однозначно відповідають: найкраще двожильні провідні системи від Арнольд Рак! Вони вигідні, вкрай ефективні та, що гріха таїти, інноваційні. Не дарма цей німецький завод має таку кількість Європейських сертифікатів. Його продукція є на ринку 20 років, а гарантія на неї становить 25 років.
  • Hemstedt - ще у 2008 році компанія з Німеччини увійшла до ТОП-100 лідерів з інноваційних технологій зі своєї країни. Її продукція відома застосуванням безшовної сполуки живильного та нагрівального елементів. Це значно підвищує стійкість до агресивних впливів навколишнього середовища (вологості) та можливості застосування у стяжці або плитковому клеї.

Що можна стелити на теплу підлогу?

що стелять на теплу підлогу

Це обладнання поєднується з будь-яким видом облицювання. Але є відмінності:

  • Плитка. Відмінно проводить тепло, рівномірно прогрівається та надійно захищає від механічних навантажень. Мати відмінно розміщуються в шарі плиткового клею. Це поєднання вибирають 85% користувачів.
  • Ламінат. Вибагливий до температури нагрівання - не вище 26℃. Під нього укладається будь-який вид нагрівальних елементів "сухим" способом.
  • Лінолеум. Потребує додаткового захисту від механічних впливів. Потрібна стяжка 1-5 см. Через досить слабку теплопровідність покриття не підходить для використання даного способу обігріву в якості основного.
  • Ковролін. По теплопровідності посідає останнє місце. Відповідно, і використовувати його у поєднанні з поверхневим підігрівом не рекомендується.

Як розрахувати теплу підлогу за необхідною площею?

як розрахувати електричну теплу підлогу

Обігрівальна система не повинна покривати весь простір – це веде до зайвих витрат. Щоб дізнатися, який обсяг матеріалу вам потрібен, визначте корисну площу приміщення. Ось як розрахувати теплу підлогу за цим критерієм:

  • Накресліть схему кімнати.
  • Намітьте на ній місця з меблями та побутовою технікою. Під ними не повинно бути нагрівальних елементів.
  • Позначте місце, де буде встановлено терморегулятор.
  • Починаючи від цього місця, нанесіть на креслення плівкову або кабельну систему, враховуючи допустиму довжину та ширину комплектів. Не забувайте про обов'язкове відхилення від стін 10-15 см.
  • Розрахуйте площу/метраж отриманої моделі.
  • Підберіть у магазині максимально збігається з цими розмірами комплект.

Якщо ви хочете розрахувати необхідну потужність, застосовується формула:

  • P=Pм х Sкомн

де:

  • Pм – потужність на кв.м (для житлових приміщень 110-130 Вт);
  • Sкомн – корисна площа.

Яка тепла підлога економічніша?

яка тепла підлога економічніша

Вибираючи, яку теплу підлогу вибрати, слід враховувати майбутні витрати на обігрів. Порівняємо важливі з цього погляду характеристики дротового та інфрачервоного обладнання:

  • рівень перетворення електрики на тепло - практично ідентичний;
  • швидкість розігріву поверхні - у ІЧ-плівки набагато вища, що веде до економії електрики.

Ось цифри, підтверджені реальною практикою: використання інфрачервоної плівки дозволяє зберегти приблизно 20% електричної енергії порівняно з дротовими пристроями.

Рекомендації щодо вибору електричної теплої підлоги

рекомендації щодо вибору теплої підлоги

  • Припустимо, ви купуєте теплу підлогу у ванну - який краще для цієї кімнати? Купуйте матовий або кабельний різновиди, оскільки інфрачервоний дуже чутливий до вологи.
  • Для ковроліну або паркету краще використовувати плівковий варіант.
  • Для встановлення в стяжку однаково підходять мати та кабель.
  • Пам'ятайте, що якісне обігрів забезпечить покриття обігрівальними елементами від 70% площі кімнати. Для додаткового обігріву цей показник може бути меншим.

Де вигідно купити теплу підлогу в Києві?

Тепер ви знаєте, як правильно вибрати теплу підлогу з урахуванням різних факторів. Залишилося вирішити, де вигідніше та зручніше купити теплу підлогу у Києві. Зайдіть на сайт компанії VENBUD та оцініть різноманітність представленого асортименту. Тут можна придбати якісну продукцію відомих виробників за доступними цінами. Ще одна перевага магазину – оперативна доставка обраного товару по Києву та області. А ще ви отримуєте гарантію виробника. Весь товар сертифіковано.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Переваги
Недоліки
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.
Підписуйтесь, щоб дізнаватися першим про акції та пропозиції