Суміші для вирівнювання дерев'яної підлоги: як вирівняти дерев'яні підлоги?

Кожна підлога потребує особливого догляду, незалежно від того, про яке саме приміщення йдеться. Найчастіше підготовчих робіт потребує дерев'яна підлога. Враховуючи всі проблеми цієї поверхні, використовується спеціальна суміш для вирівнювання дерев'яної підлоги.

суміш для вирівнювання дерев'яної підлоги

Щоб забезпечити привабливий зовнішній вигляд, продовжити термін експлуатації матеріалу, досвідчені майстри-ремонтники рекомендують спочатку шліфувати, а потім лакувати поверхню. Але деякі власники відмовляються від подібних складнощів, а тому вибирають як підлогове покриття лінолеум та інші більш практичні варіанти.

Визначаємо стан основи

Перед вирівнюванням підлог потрібно провести ретельний огляд та визначити всі можливі дефекти:

  • Наявність прогнилих частин та/або частин, які були пошкоджені комахами.
  • Неправильний кут нахилу покриття.
  • Наявність пагорбів, всіляких піднесень.
  • Скрипучі звуки під час ходьби підлогою.

суміші для вирівнювання дерев'яних підлог

Все це свідчить про те, що знадобиться урівнювач для дерев'яної підлоги. Але перед цим важливо усунути всі вищезгадані дефекти, виконуючи підготовчі процеси перед основною процедурою ремонту.

Способи вирівнювання дерев'яних підлог

Для вирівнювання дерев'яної підлоги передбачено безліч різних рішень. Серед найбільш практичних та поширених слід зазначити:

  • Використання фанери – недорого та швидко. Щоб унеможливити деформацію фанери в майбутньому (під впливом вологи), застосовують відразу кілька листів.

вирівнювач для дерев'яної підлоги

  • Бетон як стяжка. Це досить ефективний варіант, але слід упевнитися в тому, що основа впорається з подібними навантаженнями.
  • керамзит. З огляду на особливості такого матеріалу, вдасться не лише вирівняти поверхню, а й утеплити нижній шар.
  • Вирівнюючі суміші для дерев'яної підлоги – відмінна альтернатива бетонній стяжці. Однак виключена ймовірність великого навантаження на основу. В результаті можна отримати рівну основу, яка відрізняється тривалим експлуатаційним терміном.

Останній варіант має найбільший споживчий попит. Велика різноманітність таких рівнянь дозволить кожному покупцю вибрати та купити суміш для заливання підлоги від перевірених брендів за вигідними цінами.

Різновиди сумішей, що вирівнюють. Який вибрати?

У продажу представлено безліч різних сумішей для швидкого та якісного вирівнювання підлоги. Усі види відрізняються особливостями складу, з якого розрізняють:

  • Епоксидні – характеризуються чудовим зчепленням із дерев'яною поверхнею, міцністю, стійкістю до хімічних речовин. Серед недоліків відзначають появу тріщин при ударах та інших механічних ушкодженнях. Такий склад не рекомендується застосовувати за мінусової температури повітря.
  • Поліуретанова суміш для вирівнювання дерев'яної підлоги поєднує корисні показники твердості, зберігаючи достатній ступінь еластичності. В результаті матеріал справляється з вібраціями, різними навантаженнями, але легко зазнає негативного впливу хімічних речовин.
  • Метилметакрилова суміш, яка знайшла своє застосування у промисловій галузі. Незважаючи на швидке затвердіння та можливість задіяти при мінусовій температурі, даний продукт наділений мінімальною стійкістю до абразиву, еластичністю.

ремонтна суміш для дерев'яних підлог

Наступна класифікація залежить від умов використання: вирівнюються (майстер самостійно наносить продукт шпателем) і продукти, що самовирівнюються (склад самостійно розтікається по підлозі).

Необхідні інструменти під час роботи

Перш ніж починати вирівнювання дерев'яної підлоги сумішшю, що самовирівнюється, рекомендується підготувати набір інструментів:

  • відро для води;
  • спеціальна ємність для зручного змішування продуктів між собою;
  • мішалка;
  • дриль із різними насадками;
  • голковий валик;
  • шпатель, який знадобиться при роботі з сумішами, що вирівнюються.

інструменти для ремонту дерев'яних підлог

Це мінімальний набір інструментів, який допоможе виконати усі заплановані ремонтні роботи у домашніх умовах.

Посібник із заливання самонівелюючої суміші

Вирівнювання дерев'яних поверхонь відбувається у три етапи:

  • Підготовка дерев'яної основи. Необхідно очистити поверхню від сміття, бруду і пилу, всі плити, що «грають», і ламелі потрібно закріпити за допомогою саморізів, цвяхів та інших кріпильних елементів.
  • Приготування розчину. Самовирівнююча суміш на дерев'яну підлогу висипається у відро, де її змішують за допомогою міксера до отримання однорідної консистенції. Процес змішування відбувається протягом 5-10 хвилин.
  • Заливання. Виконувати заливку потрібно протягом 20-60 хвилин – це термін життєздатності розчину. «Наливати» розчин на поверхню потрібно, починаючи з найдальшого кута, просуваючись ближче до дверного отвору.

самонівелююча суміш для дерев'яної підлоги

Для обережного розподілу суміші необхідно скористатися голчастим валиком. Це необхідно для швидкого позбавлення бульбашок, ущільнення консистенції.

Де можна купити суміші, що самовирівнюються, для дерев'яної підлоги?

Якісна ремонтна суміш для дерев'яних підлог повинна забезпечувати чудову адгезію до дерев'яної поверхні та зберігати високі властивості міцності. Для зручної роботи та рівномірного розподілу складу потрібно вибирати еластичні ремонтні суміші, які представлені у повному асортименті на сайті інтернет-магазину Venbud.

Додатково клієнти магазину можуть замовити будматеріали та інші корисні інструменти для акуратного виконання ремонтних робіт. Купити товари можна оптом чи в роздріб, скориставшись швидким пошуком за каталогом, де запропонована продукція від перевірених брендів. Доставка здійснюється по всіх районах Києва в день оформлення замовлення, якщо покупка здійснюється до 17:00, або наступного дня, якщо покупка оформлена після 17:00.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Переваги
Недоліки
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.
Підписуйтесь, щоб дізнаватися першим про акції та пропозиції