Технології кріплення гіпсокартону

До списку недорогих та практичних варіантів вирівнювання стін, створення міцних міжкімнатних перегородок входять гіпсокартонні листи. В результаті вдасться створити рівну площину з можливістю подальшого декоративного оздоблення. Однак важливим питанням у процесі роботи є питання щодо способів кріплення матеріалу: як кріпити гіпсокартон? Потрібно підготувати необхідний набір інструментів та визначитися з різними робочими методами. При цьому потрібно врахувати майбутні навантаження на готову конструкцію, яка повинна зберігати свою стійкість.

Типи монтажу гіпсокартону

Незважаючи на різні методи монтажу, результат залишається незмінним: все має бути обережно та надійно. Враховуючи перепади температури, рівень вологості в приміщенні, можна вибрати один із запропонованих методів:

  • клейовий;
  • використання дерев'яного каркасу;
  • використання металевого профілю;
  • застосування піни;
  • застосування шпаклівки.

Установка гіпсокартону виконується у кілька етапів, кожному з яких потрібно гарантувати певний перелік завдань. Крім того, кожен із способів має конкретний набір переваг та недоліків.

Як клеїти гіпсокартон на клей?

Для фіксації до основи стіни на клей необхідно враховувати максимальне відхилення до 20-25 мм. Коли нерівності перевищують цей показник, знадобиться додаткове вирівнювання поверхні.

як приклеїти гіпсокартон

Розбираючись про те, як клеїти гіпсокартон на клей, необхідно врахувати такі кроки:

  • Здійснити попереднє очищення стіни.
  • Обробити із застосуванням ґрунтуючих засобів, що забезпечують глибоке проникнення.
  • Для нанесення, розподілу клейового складу використовується зубчастий шпатель.
  • Вирівнювання матеріалу здійснюється за допомогою гумової киянки.

Коли клейова суміш затвердіє, додатково рекомендується закріпити конструкцію дюбель-цвяхами, дотримуючись відстані 30-50 см.

Як кріпити гіпсокартон на піну?

Можливість закріпити гіпсокартон на піну досвідчені майстри ремонтники практично не використовують. З технічної точки зору найбільш правильним і надійним вважається застосування:

  • гіпсового клею;
  • металевий профіль.

гіпсокартон на піну

Найчастіше монтажну піну використовують тільки у випадку ідеально рівної основи, без будь-яких серйозних дефектів - якість обробки залишається як і високим за умови приклеювання впритул до стіни. Інакше важко говорити про переваги такого методу.

Як кріпити гіпсокартон до металевого профілю?

Якісний профіль є рейкою оцинкованого типу, яка відрізняється стандартним перетином. Це універсальний варіант для облицювання стін, стель, створення міжкімнатних перегородок.

монтаж гіпсокартону на металевий профіль

Розберемося детальніше, як закріпити гіпсокартон:

  • Напрямні профілі фіксують до бетонної поверхні за допомогою дюбелів із цвяхами. Відстань варіюється в межах 40-60 див.
  • Несучий профіль кріплять шурупами по металу 3,5х9,5 мм. Додатково по всьому периметру потрібно використовувати підвіси із шурупами.

Коли пристрій буде підготовлено, відбувається кріплення листів шурупами по металу 3,5х25 см, дотримуючись дистанції 15-25 мм.

Як монтувати гіпсокартон на дерев'яний каркас?

Коли було прийнято рішення купити гіпсокартон в Києві, необхідно ознайомитися з особливостями проведення монтажних робіт за допомогою каркасу. Цей варіант відмінно підходить для перегородок та облицювання стін:

Для кріплення потрібно підготувати П-подібні підвіси з необхідною кількістю шурупів або дюбелів-цвяхів.
З'єднання каркасних елементів здійснюється за допомогою шурупів для роботи з деревом.
Якщо потрібно зафіксувати гіпсокартон своїми руками в приміщеннях з різкими температурними перепадами, зміною рівня вологості, попередньо листи потрібно обробити спеціальними захисними засобами.

монтаж гіпсокартону на дерев'яний каркас

При роботі з деревиною важливо віддавати перевагу рівному каркасу, без наявності цвіли, залишків кори, що свідчить про погану обробку.

Чи можна клеїти гіпсокартон на шпаклівку?

Шпаклювальний клей є одним з найпоширеніших варіантів того, як встановити гіпсокартон, забезпечуючи надійність, міцність усієї основи. Але в цьому випадку особливе значення має процес підготовки, від якого залежить подальший результат:

  • Поверхню потрібно очистити від жиру, пилу та бруду.
  • Виконується обробка із застосуванням ґрунтуючих складів.
  • Шпаклівку наносять на листи тонким шаром – близько 1,5-2 см завширшки 10 см.

Для забезпечення міцного з'єднання потрібно обробляти і краї матеріалу, щільно притискаючи його до поверхні.

В результаті вдасться відповісти на актуальне запитання: чи можна клеїти гіпсокартон на клей, шпаклівку? Безперечно, можна.

Як поєднати гіпсокартон між собою?

При самостійному виконанні монтажних робіт багато власників житлових приміщень не знають, як прикручувати гіпсокартон, як його правильно кріпити між собою. На сьогоднішній день існує безліч відомих варіантів, серед яких виділяють кілька найбільш практичних:

  • Металеві каркаси з оцинкованих профілів, дерев'яні каркаси, шурупи, цвяхи.
  • Монтажний клей – ця технологія досить проста і зрозуміла, тому що не потребує наявності додаткових інструментів у вигляді шуруповерта та перфоратора.

Однак певний вибір залежить від особливостей основи стіни, стелі чи перегородки.

Усі способи кріплення гіпсокартону

В результаті вдалося перерахувати всі можливі методи фіксації з огляду на яку сторону кріпити гіпсокартон. Від вибору конкретного варіанта залежить кількість майбутніх етапів та складність у підготовці поверхні.

Venbud – ваш основний помічник та інтернет-магазин будматеріалів, за допомогою якого вдасться підготуватися до майбутньої установки. Все необхідне можна замовити на сайті, скориставшись оперативною доставкою.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Переваги
Недоліки
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.
Підписуйтесь, щоб дізнаватися першим про акції та пропозиції