Види та розміри профілів для гіпсокартону

Є різні види профілів для гіпсокартону, які відрізняються один від одного за призначенням та параметрами. Вибираючи, які купити будматеріали для виконання конкретних завдань, потрібно досконально знати, які види та розміри таких виробів існують. Це допоможе підібрати оптимальний варіант для створення певних конструкцій. Якщо вибір буде неправильним, не вийде точної стикування гіпсокартонних листів, перегородка може "піти убік", кривиться і т.д. Тільки докладне вивчення особливостей кожного варіанту допоможе уникнути прикрих помилок під час будівництва та ремонту.

Який буває профіль для гіпсокартону?

види профілів для гіпсокартону

На сучасному ринку представлені такі види металопрофілю для гіпсокартону:

  • UD (УД, ПНП) - направляючий профіль для гіпсокартону, що використовується при обробці стельових перекриттів, підходить і для зведення фальштів. З його закріплення по периметру приміщення починається монтаж каркасу. Для кріплення використовують дюбелі, прямі підвіси, анкерні затискачі. Можуть виготовлятися з профільованими полицями або гладкою поверхнею. Іноді мають рифлення. При облицюванні стін кріплення проводиться на підлозі та стелі.
  • UW (УВ, ПН) - стартовий профіль для гіпсокартону, який також кріпиться до основи та застосовується в парі з типом CW. Основне застосування - при будівництві перегородок як перемички та основи для фіксації. Має П-подібну форму, що з'єднується зі стіною за допомогою дюбелів.
  • CD (ЦД, ПП) - стійковий стельовий профіль, що є утримуючим фрагментом. Також застосовується при облицюванні різних поверхонь - горизонтальних та вертикальних. при монтажі вставляється та фіксується у прикріпленій до поверхні стартовій рейці UD. Виготовляється з додатковими ребрами жорсткості, закріплюється за допомогою універсальних підвісів.
  • CW (ЦВ, ПС) – профіль стійковий, до якого кріпляться ЛГК. У каркасному пристрої виконують роль вертикальних стійок. Стіновий профіль ЦВ використовується в парі з ПВ.
  • UA - для дверних отворів як несуча частина. Також посилює основу при підвішуванні важкого обладнання та побутової техніки (бойлер тощо).
  • Арочний - виготовлення криволінійних ділянок і форм: гвинтових сходів, куполів, арок, увігнутих ніш тощо. Можливість трансформації обумовлена спеціальним просіченням.
  • Кутовий - дані різновиду профілю для гіпсокартону використовуються для вирівнювання та зміцнення кутів.

Розміри металопрофілю для гіпсокартону

Оскільки важливу роль відіграє правильне і точне сполучення спільних різновидів, розміри профілю для гіпсокартону уніфіковані для більшості таких деталей. Це стосується насамперед ширини, яка вказується у маркуванні. Довжина стандартно може становити 3м і 4м. Це пов'язано із зручністю застосування. В індивідуальному порядку іноді випускаються смуги 5 та 6 метрів. Товщина металу може становити 0,45, 0,55, 0,6 мм.

Інші розміри гіпсокартонних профілів вказані у таблиці:

UD UW CD CW
Висота, мм 28 40 50 50
Ширина, мм 17, 27, 28 50, 75, 100 60 50, 75, 100

Від параметрів створюваної будівлі, покладених на неї завдань і навантаження, що сприймається, залежить, які розміри профілю для гіпсокартону купуються в кожному конкретному випадку.

Який профіль для гіпсокартону на стіну?

який профіль для гіпсокартону на стіну

Для обшивки стін потрібно купити профіль для гіпсокартону.

  • Стартовий UD-27. Він бере участь у створенні периметра. Іноді можуть використовуватися інші види напрямних для гіпсокартону, наприклад UW. Але це трапляється рідко через великі габарити та інші чинники.
  • Стійковий – конкретний варіант залежить від стартового елемента. У парі з УД-27 застосовують CD-60. Для УВ вибирають ЦВ відповідної ширини. Він встановлюється вертикально стартові елементи, а по довжині фіксується прямими підвісами.
  • Кутовий – для зовнішнього зміцнення кутових частин.

Який профіль потрібний для стелі з гіпсокартону?

який профіль потрібен для стелі з гіпсокартону

У цьому випадку також використовуються:

  • UD-27 як основа;
  • CD-60 у ролі вертикальної стійки.

Вирішуючи, який профіль вибрати для гіпсокартону, враховуйте передбачуване навантаження, для якого має бути розрахована споруда. Це насамперед залежить від ваги гіпсокартонних листів, що кріпляться на металевих рейках. Наприклад, часто доцільно купувати моделі з максимальною товщиною та посиленою поверхнею.

Який профіль для гіпсокартонних перегородок

розміри профілів для гіпсокартонних перегородок

Для виготовлення перестінків використовують:

  • UW - кріпляться зверху та знизу у вертикальній площині по розмітці;
  • CW - вставляється в стартовий УВ, після чого до нього з обох боків кріпляться ГКЛ. П-подібний переріз посилено загнутими краями полиць. Це збільшує жорсткість та дозволяє витримувати велике навантаження.

Обираючи профіль для перегородок, також враховуйте найкращу товщину виробів.

Виробники профілів для гіпсокартону

виробники профілів для гіпсокартону

Є багато вітчизняних та зарубіжних виробників даних виробів, але найкраще зарекомендували себе товари, що випускаються під брендом Knauf. Вирішуючи, який профіль для гіпсокартону краще, зверніть увагу на такі особливості цієї продукції:

  • наявність ребер жорсткості збільшує міцність;
  • є отвори для проводів та кріпильних елементів;
  • для зручності монтажу виробу маркуються;
  • для полегшення стикування застосовується спеціальна геометрія.

Де купити необхідний профіль для гіпсокартону?

Вибирайте потрібні назви профілів гіпсокартону на сайті інтернет-магазину Venbud та замовляйте підібрані будматеріали у потрібному обсязі. Споживачі вважають за краще робити покупки у нас, тому що це:

  • зручно - ми реалізуємо пропонований товар будь-якими партіями з доставкою, ви можете отримати гіпсокартон оптом у Києві та Київській області у найкоротші терміни після замовлення;
  • вигідно – щоб переконатися в цьому, просто порівняйте вартість наших товарів із цінами конкурентів;
  • швидко - чекайте на доставку в день замовлення або на наступну добу (залежить від часу подання заявки, обсягу та віддаленості об'єкта).

Звертайтесь до нас, і ви зможете оцінити якість наших товарів та послуг!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Переваги
Недоліки
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.
Підписуйтесь, щоб дізнаватися першим про акції та пропозиції