Переваги клею для плитки Ceresit CM 117

Сучасні ремонт у квартирі чи будинку неможливо уявити без оздоблення стін та підлоги керамічною плиткою, керамогранітом чи плиткою з натурального каменю.

Час, коли на стіни, підлогу та сходи укладали плитку невеликого розміру, вже минув. Сьогодні власники квартир та будинків для оформлення інтер'єрів віддають перевагу великоформатній плитці. І це правильно!

До того ж, все частіше на етапі проектування інтер'єру, власники не забувають про підлогу з підігрівом (електричний або водяний).

Для якісного виконання робіт із плиткою ремонтні організації, приватні забудовники та власники зупиняють свій вибір на універсальному клеї для широкоформатної плитки Ceresit CM 117.

Перед тим як купити клей для плитки Ceresit CM 117 розглянемо його основні переваги.

Клей для плитки та теплої підлоги

Для укладання теплої підлоги під плитку необхідно вибирати клей спеціально призначений для цього. Його головною особливістю є здатність переносити перепади температури поверхні та сам клей не повинен перешкоджати проходженню тепла від нагрівальних елементів теплої підлоги на поверхню плитки, керамограніту або каменю.

Морозостійкий клей

Основною перевагою клею для плитки Церезіт СМ 117 є його можливість чинити опір перепадам температур, особливо це важливо при перепадах від мінусової температури до плюсової. В цей час всі елементи конструкції прагнуть деформації, ось чому клей одночасно повинен бути і морозостійким і еластичним. Хорошим можна назвати клей який витримує температури від - 50 до +70 градусів, а так само кількість циклів, інакше термін служби клею буде низьким і згодом плитка може відшаруватись. На цих показниках не варто економити і думати, що "пронесе", адже переробляти та виправляти завжди більш затратно, ніж зробити один раз та якісно.

Основні переваги клею для плитки СМ 117

  1. Еластичний – завдяки цій властивості з клеєм дуже зручно працювати, наносити на плитку та стіни;
  2. Міцність зчеплення з поверхнею ≥ 1,0 МПа - що дозволяє приклеювати плитку формату до 80х80см
  3. Клей, у тому числі, призначений для облицювання підлог з підігрівом (електричний та водяний), що гарантує довговічність його служби та можливість температурних перепадів.
  4. Для укладання плитки на балконах, терасах та цоколях будинків. Витримує температури від –50 °C до +70 °C, що є незаперечною перевагою.
  5. Призначений для облицювання басейнів. Цей факт свідчить, що клей не боїться взаємодії з вологою.
  6. Облицювання підлоги методом «плитка по плитці», за винятком облицювання на глазурованій поверхні

Технічні характеристики клею Ceresit CM-117

Склад:

цемент з мінеральними наповнювачами та органічними добавками

Витрата води для приготування розчинної суміші:  7,25-7,75 л води на 25 кг сухої суміші
Витрата води та емульсії для приготування розчинної суміші, що відповідає ЗК4 ДСТУ Б В.2.7-126:2011:  0,21-0,23 л води та 0,05 л Ceresit CC 83 на 1 кг Ceresit CM 117
Термін придатності розчинової суміші:  не менше 120 хвилин

Відкритий час:

не менше 20 хвилин
Час коригування:  не менше 20 хвилин
Температура застосування розчинної суміші:  від +5 до +30 °C
Заповнення швів:  через 24 години
Температура експлуатації:  від –50 °C до +70 °C
Міцність зчеплення з основою через 28 діб (повітряно-сухі умови):  не менше 1 МПа

При виборі клею для плитки інтернет-магазин «VENBUD» рекомендує віддавати перевагу перевіреним виробникам, таким як Ceresit. Ця торгова марка зарекомендувала себе надійним постачальником якісних будівельних матеріалів.

Виконання робіт

Незалежно від кваліфікації завжди необхідно звертати увагу на рекомендації виробника щодо використання будівельного та оздоблювального матеріалу, адже кожен продукт має ті чи інші особливості при роботі з ним.

Приготування розчинної суміші: в чисту ємність налити воду (температура води від +15 до +20 °С) з розрахунку 0,29-0,31 л на 1 кг сухої суміші (7,25-7,75 л на 25 кг), поступово додати суху суміш і перемішати міксером, що низько обертається, до отримання однорідної маси без грудок. Витримати суміш розчину приблизно 5 хвилин, після чого знову перемішати.

Приготовлену розчинну суміш нанести на фанеровану поверхню тонким шаром за допомогою лопатки, шпателя або терки і розрівняти зубчастою теркою або шпателем. Укласти плитки на нанесену суміш і притиснути.

Максимальна товщина розчинної суміші має перевищувати 10 мм. Зубці терки повинні мати квадратну форму та відповідати розміру плиток (див. таблицю). Плитки заздалегідь не змочувати водою! Не рекомендується укладати плитки встик, без шва.

Ширина шва між плитками має бути не менше 2 мм. За нормальних умов (температура +20 ± 2 °C
і відносна вологість повітря 55 ± 5%) розчинну суміш нанести на площу, яку можна облицьовувати протягом 20 хвилин, після укладання плитку можна коригувати протягом наступних 20 хвилин. При підвищенні температури час облицювання та коригування скорочується.

Залишки розчинної суміші необхідно змити до затвердіння. За нормальних умов заповнення швів потрібно проводити через 24 години.

Клей для плитки Ceresit CM 117, ціна якого дуже вигідна на ринку будівельних матеріалів, Ви можете замовити, натиснувши на кнопку Купити. Крім того, ми готові здійснити доставку клею для плитки Ceresit СМ 117 на ваш об'єкт у найкоротші терміни або в день замовлення.

Весь товар на складах VENBUD сертифікований та належної якості.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.
Підписуйтесь, щоб дізнаватися першим про акції та пропозиції